Ne hagyd magad becsapni!

Honlapunk két hete nem működött pár napig a rendszerünket ért hackertámadás miatt.  A spanyol rendőrség arról értesített minket, hogy a történtek mögött a hírhedt Anonymous hackercsoport áll. A támadás kiváltó oka a CitizenGO testvérszervezetének legutóbbi akciója volt.

Részletek:

Néhány hónapja plakátkampányt indított Spanyolországban a Chrysallis EH transznemű érdekvédelmi szervezet. Olyan posztereket helyeztek el a buszokon és a villamosokon, amelyek meztelen GYERMEKEKET ábrázoltak, köztük egy lányt férfi nemi szervvel és egy fiút női nemi szervvel. A plakátokon pedig ez a felirat állt:

“Vannak lányok fütyivel, és fiúk puncival. Ez ilyen egyszerű.”

A gyermekeket könnyen összezavaró és befolyásoló reklámot a helyi önkormányzatok is támogatták, továbbá pedig egy ismeretlen New York-i üzletember is 28 ezer euróval. A szervezet egyébként rendszeresen juttat el oktatási anyagokat is iskolás gyermekek számára.

A CitizenGO, és spanyolországi testvérszervezete, a HazteOir aggódva tapasztalják a Spanyolországban évek óta egyre nagobb teret kapó gender-propaganda oktatásban való megjelenését. A CitizenGO Csoport tagjai úgy döntöttek, hogy nem hagyják, hogy összezavarják gyermekeiket, ezért tájékoztató kampányt indítottak azzal a céllal, hogy felhívják a szülők figyelmét az iskolákba gyakran beférkőző gender-ideológiára. Ennek részekén egy országjáró buszt is elindítottak a következő felirattal:

“A fiúknak fütyijük van, a lányoknak puncijuk. Ne hagyd magad becsapni.
Ha férfinak születtél, férfi vagy. Ha nő vagy, továbbra is az leszel.”

Magyarországon a legtöbb ember nem is értené, hogy miért kell egy olyan alapvető dologról beszélni, amit mindenki tud, és ami még az általános iskolai tananyagnak is a része. Hála Istennek nem értjük, mivel nálunk (még?) nem nyert teret ilyen nagy mértékben a gender-ideológia az oktatásban és a politikában.

A HazteOir kampánya már az első napján hatalmas felháborodást váltott ki. A baloldali, liberális és LMBT szervezeteket, a politikusokat és a médiumokat annyira felzaklatta a busz madridi jelenléte, hogy hadjáratba fogtak ellene. A szervezetek sürgették a spanyol főügyészt, hogy állítsa meg a buszt, és cenzúrázza annak feliratát. A médiumok legnagyobb része egyöntetűen elítélte a szerintük gyűlöletkeltő üzenetet, így végül számos politikai párt is elhatárolódott tőle. A madridi rendőrség végül bírósági végzés nélkül bilincselte meg a járművet, ami miatt természetesen jogi panaszt teszünk. Ezenkívül Madrid pénzügyi biztosa, Jesú Cabellero Klink engedve az LMBT lobbi nyomásának, gyűlöletbeszéd miatt indított nyomozást a HazteOir ellen.

Odáig jutottunk, hogy a gender-aktivistáknak már nem elég, hogy beférkőznek az iskolákba különféle elméleteikkel, hanem büntetni is szeretnék a tőlük eltérően gondolkodókat, megtiltva nekik véleményük kifejezését.

Elgondolkodtató, hogy míg a buszt gyűlöletbeszédre hivatkozva állították le, munkatársaink több fenyegető üzenetet kaptak, egyikben pl. az égő busz képét küldték el nekik. Természetesen ezeket az eseteket rögtön jelentették a rendőrségnek, hogy kivizsgálják őket. A busztársaság vezetője félelmét fejezte ki az említett fenyegető üzenetek és a városban szerveződő demonstrációk miatt, melyek célja a jármű haladásának megakadályozása volt.

Mindezen túl LMBT-párti hackerek is összefogtak ellenünk, és úgy döntöttek, hogy illegálisan megtámadják a HazteOir és a CitizenGO közös szerverét, átmenetileg megbénítva ezzel munkánkat. A rendőrség szerint az Anonymous támadott, de emellett más hackercsapatok is üzentek nekünk:

“Nem toleráljuk a HazteOir homofób propagandáját. Tönkretettük az oldalukat, hogy ne tudjanak aláírásokat gyűjteni.”

(Ennyit a toleranciáról…)

Hamarosan a nemzetközi közvélemény érdeklődését is felkeltette az ügy. Hillary Clinton lánya, Chelsea Clinton az alábbi bejegyzést tette közzé Twitteren: “Kérlek, ne hozzátok az USA-ba ezeket a buszokat (vagy bárhova máshova).”

A CitizenGO amerikai csapata kapva az ötleten elkészítette a buszfelirat angol nyelvű tervét, és tárgyalni kezdett néhány busztársasággal, így remélhetőleg hamarosan az Egyesült Államokban is útjára indulhat tájékoztató kampányunk.

Ha érdeklik az ügy további, itt ki nem fejtett részletei, szeretettel ajánlom figyelmébe az alábbi cikket, ami tegnap jelent meg a PestiSrácok oldalán:
>>> Genderőrület: Gyűlöletbeszéd egy fütyis kisgyerekről azt állítani, hogy fiú

>> Vannak olyan emberek, akik mindkét nem jellemzőivel rendelkeznek, és külső vagy belső, elsődleges vagy másodlagos nemi szerveik más nemre utalnak. Ezek nagyon szélsőséges esetek, amiket természetesen megértéssel és szeretettel kell kezelnünk, bárkit is érintenek a környezetünkben. A transzgender plakátok ezzel szemben a férfiakról és nőkről alkotott képet, illetve a fiatalok önmagukról alkotott képét befolyásolják azt sugallva, hogy a biológiától függetlenül lehetünk lányok és fiúk is.

Nálunk nehéz elképzelni az erről folyó nyugati diskurzust, de mondok egy-két példát:

>> WC botrány Amerikában: Obama elnök bevezette, hogy fiúk is használhatják a lánymosdót, ha lánynak érzik magukat, és a lányok is a fiúmosdót, ha fiúnak érzik magukat.

>> Ha kinyitottuk a National Geographic nemrég magyarul is megjelent genderről szóló számát, hajmeresztő dolgokról olvashattunk benne pl. egyes pubertást megállító eljárásokról, melyeket egyes országokban olyan gyerekeken végeznek el, akik még nem biztosak benne, hogy fiúk, vagy lányok szeretnének lenni, mikor felnőnek. (Ezek a hormonkezelések nem mellesleg meddőséget is okozhatnak, mégis könnyen transzfóbnak bélyegezhetik azokat, akik fel merik emelni a hangjukat a gyermekek védelmében.)

>> Az alábbi videó jól bemutatja, hogy hogyan is változtathat a gender-ideológia az emberek gondolkodásán: VIDEÓ: Hétéves kínai kislány vagy fehér férfi? Ezek az egyetemisták nem tudják eldönteni

>> Kérjük, kövessen minket Facebookon, ha kíváncsi a kampányainkat érintő naprakész hírekre!

Zaymus Eszter

Mit gondolnak az afrikai nők a nyugatiak “ajándék” abortuszairól?

Liberális vezetésű országok Hollandia vezetésével a közelmúltban létrehoztak egy nemzetközi abortuszalapot az abortuszt végző és propagáló szervezetek külföldi (leginkább fejlődő országokat érintő) munkájának finanszírozására. Azért szeretnék ezeket a szervezeteket (pl. Planned Parenthood) dollármilliókkal (egészen pontosan 600 millió dollárral) “kárpótolni”, mivel nemzetközi tevékenységüket nem támogatja többé az Egyesült Államok.

Az említett abortuszalap március 2-án tartott egy konferenciát Brüsszelben, melyre az európai országok képviselőit is meghívták.

Fontosnak tartjuk beszámolni az abortuszpárti vezetők törekvéseiről. Az alábbi videó a Trump elnök életvédő törvénye után kialakult nemzetközi helyzetről szól, illetve arról, hogy mit is gondolnak erről a leginkább érintett afrikai nők:

kép videó

Kattintson a képre a videó elindításához!

Reméljük, hogy hasznosnak találta a kisfilmet. Ha szeretne értesülni további életvédő híreinkről, és blogbejegyzéseinkről, kérjük, kövesse Facebook oldalunkat!

Zaymus Eszter

Szabadon engedték PETR JASEK cseh misszionáriust a szudáni börtönből!

Jó hírünk van! Petr Jašek cseh misszionárius kiszabadult a szudáni börtönből, és tegnap este több mint egy év után újra szülőföldjére léphetett. Repülőgépe éjfél körül landolt Prágában.

Petr Jašek hazaérkezett a több mint 1 éves fogság után.
A REPÜLŐTÉREN KÉSZÜLT VIDEÓT A KÉPRE KATTINTVA NÉZHETI MEG!
(Forrás: Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter Twitter oldala)

Petr Jašek tegnap indult haza Szudánból a cseh külügyminiszter, Lubomir Zaoralek társaságában, aki sikeres tárgyalásokat folytatott le az érdekében. A tegnap este a prágai repülőtéren tartott sajtótájékoztatón a cseh külügyminiszter szeretettel üdvözölte hazai földön a misszionáriust. Petr Jašek a cseh diplomácia mellett a svájci diplomáciának és a titkosszolgálatoknak is köszönetet mondott, illetve mindannak a 400 000 támogatójának, akik csatlakoztak a védelmében indított CitizenGO petícióhoz.

Petr Jasek repülővel tart hazafelé a cseh külügyminiszterrel, Lubomír Zaorálek-kel,
illetve Csehország egyiptomi nagykövetével, V. K. Šmigolové-vel.

(Forrás: Lubomír Zaorálek cseh külügyminiszter Twitter oldala)

“Köszönetet mondok a politikusoknak, a diplomatáknak, az aktivistáknak, és minden embernek, akik támogattak és imádkoztak értem, és a többi üldözött keresztényért. Fontosnak tartom a CitizenGO petícióját, melyhez 400 000 ember csatlakozott. Támogatásuk nagy hatással bírt.” (Petr Jašek)

Sajnos a misszionáriussal együtt elítélt két szudáni férfi továbbra is börtönben van. Nem adjuk föl a harcot Hassan Abduraheem Kodi Taour pásztorért és Abdulmonem Abdumawla egyetemista fiúért továbbra sem! Ügyvédjeik kérelmet nyújtottak be szabadon bocsátásuk érdekében. Mivel az ellenük felhozott legsúlyosabb vád a Petr Jašekkel való bűnrészesség volt, abban bízunk, hogy a misszionárius szabadon bocsátása után ellenük is ejtik a vádakat.

A misszionárius ezt üzente közösségünk tagjainak velük kapcsolatban: “Kérem, gondoljanak rájuk, és a többi üldözött keresztényre, akiket közösségeik megszűnése fenyegethet. Segítsük őket legjobb képességeink és lehetőségeink szerint.”

Köszönjük szépen, ha csatlakozott a CitizenGO petíciójához, és hozzájárult Petr Jašek kiszabadulásához! Ha még nem tette volna, csatlakozzon petíciónkhoz, melyben Petr ártatlan segítőinek szabadulását kérjük. Kérem, ha hívő, foglalja imáiba őket továbbra is! Hihetetlen érzés egy ilyen nagyszerű közösséggel, a CitizenGO tagjaival együtt dolgozni azon, hogy egy ártatlan ember hazatérhessen a fogságból családjához.

Petr Jašek 2015 novemberében érkezett Szudánba egy súlyos égési sérülést szenvedett diák műtétjének támogatása ügyében, de haza már nem térhetett, mivel 2015 decemberében a szudáni titkosszolgálat a repülőtéren letartóztatta. Keresztény hite és kapcsolatai valószínűleg elsődleges okai voltak elfogásának, melynek célja az volt, hogy elejét vegyék minden rendszerkritikának, vagyis bármilyen, a szudáni iszlám rezsimmel szembeni véleménynyilvánításnak. A misszionáriust kémkedés és gyűlöletkeltés, segítőit pedig bűnrészesség vádjával ítélték el idén januárban.

A CitizenGO 2016 novemberében indított kampányt a cseh misszionárius és bebörtönzött társai védelmében, amikor még félő volt, hogy halálra ítélik a férfit. A CitizenGO petíciójához több mint 400 000 aktív polgár csatlakozott világszerte. A petíciót Petr Jašek gyermekeivel együtt juttattuk el az ENSZ genfi központjába, arra kérve az ENSZ emberi jogi főbiztosát, hogy tegyen lépéseket a misszionárius és két társa ügyében. Szudán bécsi nagykövetével is találkoztunk, százezrek hangját juttatva el hozzá. Magyarországon az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárhoz, dr. Török Tamáshoz fordultunk, aki együttműködéséről biztosított minket. Madridban pedig több demonstrációt is tartottunk a szudáni nagykövetség előtt.

Zaymus Eszter

Hol jártunk az elmúlt hetekben?

Az elmúlt hetekben számos eseményen vettek részt a CitizenGO munkatársai szerte a világon. Erről szeretnék most röviden  beszámolni.

Keresztényüldözéssel kapcsolatos nemzetközi konferencia Budapesten

2016. január 27. péntek

A képen: Antonio Velázquez (Spanyolország, HazteOir), Luis Losada Pescador (Spanyolország),
Magdalena Korzekwa-Kaliszuk (Lengyelország), Zaymus Eszter (Magyarország)

Másfél hete Török Tamás államtitkár úr meghívására vettünk részt lengyel és spanyol munkatársainkkal az üldözött keresztényeket segítő helyettes államtitkárság konferenciáján Budapesten. A rendezvényen számos nemzetközi civil vezető és szakértő gyűlt össze megvitatni az üldözött keresztények és vallási kisebbségek problémáit, illetve megoldásokat keresni helyzetükre. Szakmailag is előremutatónak tartom a kapcsolatépítést az államtitkárság és számos szervezet, például az Open Doors, a Church in Need, az ADF International és a Christian Solidarity munkatársaival.

A konferencián készült fényképeinket a következő linken keresztül nézheti meg: https://www.flickr.com/photos/citizengo/albums/72157676170698163

Alább pedig egy rövid angol nyelvű interjút láthat, melyet Luis Losada munkatársam készített dr. Rétvári Bence parlamenti államtitkárral:  https://www.facebook.com/luis.losadapescador/videos/10210582142642565/

A konferencia célja az volt, hogy megosszuk tapasztalatainkat, és erősítsük a nemzetközi együttműködést az üldözött vallási kisebbségek érdekében. Mi is beszámoltunk kampányainkról, az Irakban szerzett tapasztalatainkról és az évente megrendezett “WeAreN” konferenciánkról.

Egy közülünk civil egyeztető fórum Budapesten

2016. január 30. hétfő

Január 30-án magyar civil szervezetek képviselői találkoztak az Egy közülünk erurópai életvédő szövetség vezetőivel. A találkozó szervezését mi vállaltuk magunkra. A megbeszélés célja az volt, hogy megismerjük egymást annak érdekében, hogy hatékonyan működhessünk együtt a szövetség Budapesten megrendezésre kerülő májusi életvédő fórumával kapcsolatban, amely mögé a kormány is odaállt.

Élet menete Párizsban

2016. január 22. vasárnap

Január 22-én munkatársaink is részt vettek a párizsi Élet menetén, ahol 50 000 emberrel együtt vonult utcára a CitizenGO csapata is. (Érdemes belegondolni, hogy míg a lengyelországi abortuszpárti tüntetésekkel tele voltak a hírek, erről az 50 000-res rendezvényről mennyit hallottunk…)

A transzparensünkön lévő üzenet: “Hadd éljünk!”

Fényképeinket a párizsi menetről itt találja: https://www.flickr.com/photos/citizengo/albums/72157677485445832.

Az alábbi képre kattintva pedig inspiráló rövid videónkat nézheti meg! 🙂

(A videó lejátszásához kattintson a képre!)

Élet menete Washingtonban

2017. január 27. péntek

Múlt héten a CitizenGO angol csapata vett részt a washingtoni életért tartott felvonuláson. Az eseményen rengeteg életvédő baráttal találkoztak, akiket arra biztattak, hogy csatlakozzanak közösségünkhöz az élet védelmében!

Az idei Élet menete volt eddig a legnagyobb, 700 000 ember vonult fel a meg nem született gyermekek védelmében!

Az Élet menete után a CitizenGO egy villámtalálkozót szervezett hasonló gondolkodású szervezetek képviselővei annak érdekében, hogy erősítse nemzetközi kapcsolatait az élet védelmének céljából.

Fényképeinket a wahingtoni Élet menetéről itt találja:

Nagy-Britanniai kampányfelelősünk, Gregory Jackson angol nyelvű blogbejegyzését az eseményről az alábbi linken olvashatja: http://blog.citizengo.org/uk/2017/02/02/citizengo-uk-at-the-2017-march-for-life-in-washington/.

Ha még nem tette volna, kérjük kedvelje Facebook oldalunkat, ahol számos további, a fentiekhez hasonló hírt osztunk meg! Mindenről nem tudunk levelet írni Önnek, viszont Facebookon rendszeresen osztunk meg képeket és videókat azokról az eseményekről, amelyeken részt veszünk!
>>> https://www.facebook.com/CitizenGOMagyar/

Beszámoló munkatársunk iraki útjáról

A CitizenGO németországi kampányigazgatója Irakban, a közelmúltban felszabadított területeken töltötte az ünnepeket helyi keresztények és jezidik körében. A háború még mindig kísérti őket, hiszen mellettük zajlik Moszul bombázása, hallják a robbantásokat és a tőlük néhány kilométerre zajló lövöldözéseket. Az Alqosh vidékén maradt, illetve a ninivei síkság területéről kitelepített keresztények és jezidik menekülttáborokban laknak, legfőbb céljuk, hogy minél hamarabb visszatérhessenek otthonaikba.

Szeretném megragadni a lehetőséget, hogy beszámoljak munkatársunk utazásáról a ninivei síkságon és az észak-iraki Kurdisztán autonóm területein. Eduard Pröls olyan felszabadított városokat és falvakat tudott felkeresni, mint a keleti Quaraqosh, Karamles és Bartella, az északi Tel Esqof, Baqofa és Batnaya, ezen kívül pedig meglátogatta Moszultól délkeletre lévő Mal Behnam kolostor lakóit is. Ezeken a területeken a keresztény templomokat kifosztották, megrongálták, felégették, megszentségtelenítették. A jezidi templomok még rosszabbul jártak, rendre lerombolták őket. Az oltárokat, szobrokat és képeket összetörték, meggyalázták. A helyi közösségek mindent megtesznek, hogy feltakarítsák a törmelékeket, és elkezdjék helyrehozni a károkat, hogy amilyen gyorsan csak lehet, újra összegyűlhessenek templomaikban.

Ninive_2.jpg

Ninive_1.jpg

A felszabadított településeken az épületek 70%-a romokban áll, vagy lakhatatlanná vált a tűz miatt. Még nem tárták föl azokat az alagútrendszereket, amelyeket arra használtak a terroristák, hogy hátulról támadják a felszabadítókat, illetve, hogy elmeneküljenek a kormányzati erők elől.

Számos településből, így Batnayából is csupán törmelék maradt. Az utcák, a törmelékmezők, a megmaradt épületek és romok csapdákkal vannak tele, a főutak pedig fertőző bombákkal. A robbanóanyagok, bombák hatástalanítása, továbbá a bányák megtisztítása hosszú ideig tartó, veszélyes és fárasztó feladat.

Ninive_5.jpg

A tragédia tovább folytatódik Moszulban, ahol több mint egymillió civil rekedt. A városban az iraki hadsereg hatalmas offenzívát indított december 29-én annak érdekében, hogy kiszabadítsa a beszorított civileket, akiket az Iszlám Állam élő pajzsként használ. Moszul egyes keleti területeit már sikerült felszabadítaniuk az iraki erőknek. A lakosok megállás nélkül menekülnek a felszabadított negyedekből, emellett vannak, akik a nyugati városrészből is kiszöknek.

A harcok a becslések szerint csupán az elmúlt hetekben 10 000 áldozatot követeltek, katonákat és civileket egyaránt. Menekültek tízezrei tartózkodnak a térségben, rögtönzött táborokban helyezik el őket.

Ninive_4.jpg

Ninive_6.jpg

A CitizenGO német kampányigazgatója elmondta, megrendítő volt számára azokkal a diáklányokkal is találkozni, akik sértetlenül átvészelték az Iszlám Állam katonáinak kirkuki támadását. Korábban beszámoltunk róla, hogyan menekültek meg a barátaink által befogadott diáklányok néhány hónapja, amikor az ISIS betört az észak-iraki városba, Kirkukba:

“Egy szobában voltunk az Iszlám Állam katonáival. Leültek az ágyra, és nem tudták, nem érezték, hogy el vagyunk rejtve alatta.”

A lányok jól vannak, és folytatják tanulmányaikat az észak-iraki Kirkukban. A CitizenGO közössége aktívan hozzájárul a Mirkis püspök által fenntartott kollégium finanszírozásához, ahol a lányok is laknak. A diákokról és a kollégiumról biztonsági okokból nem közlünk fényképeket.

Kirkuk városa az Iszlám Állam támadása után
Fénykép:  Krikuki Érsekség

Ebben a nehéz időszakban foglaljuk imáinkba az üldözötteket, különösen pedig a Moszulban rekedt civileket, hogy biztonságban átvészelhessék ezt a kritikus időszakot! A médiában sajnos nincs elég szó az iraki üldözöttek valós helyzetéről. Barátaink azt kérik tőlünk, a nyugati világtól, hogy segítsünk nekik hazatérni otthonaikba. Olvassunk róluk, figyeljünk rájuk, és hallgassuk meg, hogy mire van igazán szükségük!

Ninive_3.jpg

Zaymus Eszter

Forrás: http://blog.citizengo.org/deutsch/2017/01/06/irak-sie-haben-hoffnung-inmitten-von-not-und-krieg/

Képek: Eduard Pröls, Kirkuki Érsekség

Ha tetszett blogbejegyzésünk, kérjük, ossza meg a Facebookon, vagy küldje el e-mailben ismerőseinek!