Mamy ponad 200 tys. podpisów pod #ZatrzymajAborcję! Potrzeba jeszcze więcej!

Liczba policzonych do tej pory podpisów pod obywatelską inicjatywą ustawodawczą „Zatrzymaj aborcję” wynosi 204.091 podpisów. Dziękujemy za każdy nadesłany do tej pory podpis! To ponaddwukrotność wymaganej ustawą liczby podpisów.

Mamy realną szansę zatrzymać aborcję dzieci, u których podejrzewa się chorobę i które stanowią największą grupę zabijanych dzieci w polskich szpitalach (95%).

Ale to nie koniec. Potrzebujemy zebrać jeszcze więcej podpisów! Polaków, którzy nie zgadzają się na zabijanie dzieci, u których podejrzewa się chorobę, są miliony. Prosimy o pomoc w dotarciu do nich i umożliwieniu im podpisania się.

Proszę, aby każdy z Państwa podpisał się pod inicjatywą oraz poprosił o to znajomych. Zachęcam tez do organizowania zbiórek podpisów po Mszach świętych w niedzielę. Codziennie napływają do nas nowe informacje o powodzeniach takich zbiórek.

To proste. Karta do zbiórki podpisów jest do pobrania i wydrukowania na niniejszej stronie:

Prosimy też o napisanie nam na adres zatrzymajaborcje@citizengo.org, jeśli znają Państwo osoby, które same chorują lub mają wśrod bliskich kogoś z chorobą czy niepełnosprawnością, jaka kwalifikuje dziś do aborcji (np. zespół Turnera) albo rodzinę wychowującą dziecko, którego diagnoza prenatalna była bardzo zła, a dzieci te rodziły się zdrowe. Jeśli znają Państwo osoby z taką historią, już teraz proszę i dziękuję za podzielenie się taką informacją.

Dziękujemy za dotychczasowe zaangażowanie!