Bardzo Cię lubię, choć nawet Cię nie znam

Magdalenka z Faceookowego profilu Szczęśliwy Świat Magdalenki oraz jej Mama dzielą się poruszającym świadectwem. Jak można odrzucać dzieci tak pełne ufności i dobroci?

Mam Zespół Downa, wiesz jak wyglądam mam skośne oczka i płaski nosek, krótsze nóżki krótsze ręce, dłuższy język, jestem pod opieką wszystkich lekarzy specjalistów i i specjalistów pod względem mojego rozwoju..ale NIE JESTEM CHORA. Jak się jest chorym to da się z tego wyleczyć, ale ja mam Zespół Downa który ze mną będzie zawsze, przeszkadza mi troszkę bo nie zawsze potrafię sobie poradzić w każdej sytuacji, nie umiem z Tobą porozmawiać i kiedy jest ciężko chce się poddać, ale mam mamę która zawsze powie że dam radę i mi pomoże by tak się stało. Mimo moich trudności jestem taka sama jak Ty, ciesze się, płaczę, lubię szaleć no wszystko co robią ludzie no..no przecież też jestem człowiekiem tylko takim, który bardziej potrzebuje pomocy bym kiedyś była samodzielna dała sobie radę. Mama mówi, że jestem wyjątkowa, że ludzie powinni brać ze mnie przykład doceniać każda chwilę i cieszyć się ze wszystkiego co mnie otacza, bo wiecie ja nie widzę w ludziach tych złych stron ja nie wiem co to znaczy, mama mówi że musi mnie chronić bo ludzie się ze mnie śmieją, ale dlaczego? Co to znaczy śmieją ze mnie? Przecież jak pokażę śmieszną minę to jest śmiesznie, ale nie chyba nie to mama ma na myśli bo jak to mówi to jest smutna. Ale wiecie ja Was wszystkich kocham i mimo że nie znam jeszcze dobrze świata wszystko jest piękne..kwiaty, liście, słońce, deszcz i ludzie mimo, że mama mówi że nie wolno mi ufać wszystkim ja i tak Wam ufam bo przecież Was kocham. Lubię się przytulać i uśmiechać lubię zaczepiać wszystkich. Bardzo Cię lubię chodź nawet Cię nie znam…

Nie patrz na moje dziecko jak na „śmiesznego dałna”, ona kocha bardziej niż my wszyscy, ma uczucia takie same jak my , lubi coś i nie lubi czegoś tak jak my..różni się wyglądem który niektórych odstrasza, a dla mnie to najpiękniejsza buźka na całym świecie. Ja nie oceniam Twojego dziecka,czy ma taką lub inną buzię czy chodzi tak czy inaczej..wszystkie dzieci nasze są i nie ważne czy sprawne czy niepełnosprawne  Znam moją Madzię i dlatego pozwoliłam sobie napisać w ten sposób dziś do Was. Wzrusza mnie to jacy są ludzie, ale nie mogę się skupiać na tych którzy źle życzą, mamy wiele osób, które trzymają za nas kciuki i ich się trzymamy. A jaka jest moja córka to wie tylko garstka osób..to są osoby które są zawsze przy nas w ciężkich i dobrych chwilach.

A podspodsumowanie takie, że Zespół Downa nie jest straszny tylko zacznijcie być odważni i chciejcie takie osoby poznać chodź troszkę, a zobaczycie ile mają w sobie radości,miłości, dobra.

Add Comment Register