Pierwsze czytanie #ZatrzymajAborcję w środę!

Komitet Inicjatywy Ustawodawczej „Zatrzymaj Aborcję” został poinformowany przez Marszałka Sejmu o rozpoczęciu prac nad projektem ustawy zakazującej aborcji eugenicznej. Pierwsze czytanie projektu odbędzie się w środę o godzinie 19:00. Tego samego dnia po godzinie 22:00 rozpocznie się również blok głosowań.

Wcześniej Kancelaria Sejmu zweryfikowała podpisy zebrane pod i potwierdziła, że w przeciwieństwie do lewicowego projektu proaborcyjnego, podaliśmy prawdziwe dane dotyczące zebranej liczby podpisów, a być może nawet je zaniżyliśmy.

Kancelaria podała, że złożyliśmy 102 tys. kart, a średnia ilość podpisów na kartę wśród zweryfikowanych kat wyniosła 9,5. Tymczasem lewica, choć w mediach ogłosiła pół miliona podpisów, w rzeczywistości w Sejmie złożyła tylko 21,8 tys. kart ze średnią 9,2 podpisu na kartę.

Add Comment Register