Ruszyła zbiórka podpisów!

31 sierpnia br. Marszałek Sejmu przyjął zawiadomienie o utworzeniu Komitetu Inicjatywy Ustawodawczej #ZatrzymajAborcję, której celem jest wykreślenie z polskiego prawa eugenicznej przesłanki aborcyjnej, na mocy której  ginie 95 % wszystkich abortowanych w Polsce dzieci. Praktyka ta cechuje się szczególnym okrucieństwem, gdyż aborcje ze względu na podejrzenie choroby lub upośledzenia dziecka wykonuje się w 4, 5 i 6 miesiącu ciąży (chorób zwyczajnie wcześniej się nie diagnozuje). Podczas aborcji eugenicznych rodzą się także żywe dzieci, które umierają w męczarniach. W szpitalach zabrania się pomagania im, bo aborterów chroni prawo. W 2016 r. w Polsce w majestacie prawa zabito 1042 dzieci podejrzewanych o niepełnosprawność.

Podpisy pod projektem zbierane będą do 20 listopada.  Aby inicjatywa została poddana głosowaniu przez Sejm konieczne jest zebranie conajmniej 100 tysięcy podpisów. Mamy nadzieję, że tych podpisów uda się zebrać znacząco więcej. Im więcej podpisów, tym większa presja na rządzących i większa szansa, że tym razem się uda zmienić prawo. Dlatego prosimy wszystkich o zaangażowanie i pomoc w przeprowadzeniu zbiórki podpisów.

Podpisy zbierać może każdy i wszędzie. Wystarczy wydrukować kartę, zebrać podpisy i odesłać do 20 listopada na adres podany na karcie.  Podpis pod projektem złożyć może się każdy pełnoletni Polski obywatel.

W szczególności zachęcamy do włączenia się do zbiórek organizowanych w parafiach i na ulicach miast. Wszystkie osoby, które mogłyby pomóc w tych zbiórkach, proszone są o kontakt pod adresem: zatrzymajaborcje@citizengo.org .

Razem możemy powstrzymać zabijanie dzieci. Liczy się każdy podpis!