Jako osoba niepełnosprawna a zarazem kobieta popieram prawo do życia

Dzisiaj w Sejmie lewica złożyła projekt ustawy przewidujący możliwość zabicia na życzenie dziecka do 12 tygodnia ciąży oraz zabicia chorego dziecka do końca ciąży. Najlepszym komentarzem do tego wydarzenia niech będą słowa 17-letniej, niepełnosprawnej Karoliny Buczkowskiej, która dwa tygodnie temu przy okazji „Czarnego Wtorku” dziękowała wszystkim, którym zawdzięcza życie i którzy ją wspierają. To te osoby, oraz Ci, którzy walczą o prawo do życia osób takich jak Karolina „ratują kobiety”. Lewica chce je mordować.

„We wtorek feministki czyli kobiety nienawidzące własnej kobiecości wyszły na ulice. Co stało się powodem licznych dyskusji. W których macierzyństwo w moim odczuciu sprowadzono do kary. Ja natomiast uważam, że to dobry moment, aby wyrazić wdzięczność i podziękować.
Dziękuję moim rodzicom za to, że mogę żyć. Oni oni podjęli trud wychowania mnie; niepełnosprawnego dziecka. Mam tego świadomość, że wychowywanie chorej pociechy jest o wiele większym wyzwaniem. Mimo to Mama z Tatą się nie poddali.
Dziękuję fizjoterapeutom za to, że od kilkunastu lat mnie rehabilitują. I sprawiają, że ból moich nóg związany ze spastyką staje się łagodniejszy. Dzięki ich mrówczej pracy oraz dzięki motywacji innych osób udaje mi się chodzić o kulach. A czasem nawet i bez nich.
Dziękuję ludziom dobrej woli w szczególności patriotycznym działaczom. Którzy mnie wspierają dobrym słowem oraz finansowo. Bez pieniędzy rehabilitacja nie była by możliwa. A to, że los nie chodzącej samodzielnie dziewczyny nie jest patriotom obojętny wybitnie zobrazowała zbiórka na wózek przeprowadzona 2,5 roku temu. Pomagają mi do dziś choćby kupując kalendarze.
Chciałabym podziękować jeszcze wszystkim ludziom dzięki, którym mogę realizować swoją pasję. To rozwijając ją i propagując polskość. Spotykam się z największą życzliwością oraz mam poczucie, że mimo swojej niepełnosprawności jestem potrzebna.
DAR ŻYCIA JEST BEZCENNY NIEZALEŻNIE OD STANU ZDROWIA!!!
JA JAKO OSOBA NIEPEŁNOSPRAWNA A ZARAZEM KOBIETA NIE POPIERAM STRAJKU KOBIET!!! POPIERAM PRAWO DO ŻYCIA”