Zostały już tylko dwa tygodnie na zebranie podpisów pod #ZatrzymajAborcję

Obywatelska Inicjatywa Ustawodawcza #ZatrzymajAborcje zdobywa nowych zwolenników. Już tylko dwa tygodnie zostały na złożenie podpisu pod projektem.

Rozpoczęły się ostatnie dwa tygodnie zbiórki podpisów pod projektem Obywatelskiej Inicjatywy Ustawodawczej #ZatrzymajAborcje, która ma na celu usunięcie z polskiego prawa tzw. przesłanki eugenicznej, czyli możliwości dokonania aborcji w wypadku podejrzenia u nienarodzonego dziecka choroby lub wady genetycznej.

Już dziś widać, że akcja ma szansę być rekordową po względem liczby podpisów, inicjatywą ustawodawczą pro life ostatnich lat Ale aby tak się stało potrzebne jest jeszcze większe zaangażowanie wielu Polek i Polaków w miejscu swojego zamieszkania, pracy czy nauki. Zostało niewiele czasu, dlatego prosimy wszystkich, którzy chcą chronić chore dzieci o jak najszybsze włączenie się do akcji.

Inicjatywę poparło kilkanaście osób znanych publicznie. Jedną z pierwszych był Patryk Vega, reżyser głośnego filmu „Botoks”, obok którego, w środowisku artystycznym, stanęli po stronie życia m. in. Michał Chorosiński i Dominika Figurska, Dariusz Kowalski, Marcin Kwaśny czy Antonina Krzysztoń. Za inicjatywą opowiedzieli się także dziennikarz Przemysław Babiarz oraz sportsmenka Zofia Klepacka.

Podpis pod projektem ustawy należy złożyć na wydrukowanej ze strony http://zatrzymajaborcje.citizengo.org/wp-content/themes/citizengo_polska/images/Karta_podpisow.pdf karcie podpisów oraz przesłać na podany na niej adres biura Inicjatywy.

Prosimy o wysłanie podpisów do 10 listopada (chyba że ktoś ma już zaplanowane zbiórki na 11-12 listopada, wtedy najpóźniej 13 listopada)